Stafet løber videre blandt medlemmerne

Medlemsstafetten der har indtil nu har gået på omgang blandt Science City Lyngbys bestyrelse, kaster nu stafetten ud til hele medlemskredsen.

Christine Antorini, Adm. Direktør i LIFE Fonden har taget stafetten til sig. Få hendes overvejelser om behovet for naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning og hør hvorfor vi bl.a. har brug for en ambitiøs dansk forskningsstrategi.

 

 

Hvad optager dig lige nu?

Behovet for naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning er blevet endnu mere tydeligt med de kriser, vi oplever globalt. COVID-19, energiforsyning, cybersikkerhed, grøn omstilling, sult og ulighed kalder på kompetencer indenfor science og teknologi. Vil den nye regering tage fat på at omsætte det ind i en ambitiøs dansk forskningsstrategi, indføre teknologiforståelse i uddannelserne og virkeligt sætte skub i virkelighedsnær, eksperimenterende og engagerende STEM-undervisning i grundskolen? Der er virkeligt behov for politisk handling!

Hvor får du inspiration fra?

Hver dag jeg kommer på arbejde i LIFE Campus, har vi besøg af 3-4 klasser fra forskellige skoler og uddannelsesretninger. At se elevernes engagement i at udforske og undersøge løsninger på vigtige samfundsproblemer – i børnehøjde – er vildt inspirerende.

Hvilket mål for Science City Lyngbys udvikling ligger dig mest på sinde?

Det er helt unikt, at der er så mange folkeskoler, ungdomsuddannelser, vidensvirksomheder, forskningsmiljøer og DTU som spydspids-universitet lige her. Jo bedre vi er til at arbejde sammen og lære af hinanden, jo dygtigere bliver vi alle som medlemsorganisationer. Hvis jeg skulle ønske en ting, er det om vi kan være med til at synliggøre de erhvervsfaglige og erhvervsgymnasiales rolle for unge ift. kompetencer, der i den grad hører fremtidens vidensamfund til.

Spørgsmål fra Morten Enggaard Rasmussen, Novozymes:

Hvordan kan vi sikre alle generationer og specielt unges stemme bliver hørt i den grønne omstilling?

Vores vigtigste opgave er at give et perspektiv fra fremtidsfrygt til fremtidstro i børnehøjde. Eller fra klimaangst til grønne muligheder. Vi kan alle gøre noget, og os voksne har et hovedansvar både politisk, i arbejdslivet og i vores personlige adfærd som borgere. Men det kan børn også. I LIFE Fonden er vi med til at bygge en bro til børnene, så de kan være med til at gøre noget – ud over at appellerer til os voksne. Derfor skal de diskutere grønne dilemmaer om vores adfærd og konsekvenser af den. Gøre deres skole mere energivenlig. Øge biodiversiteten i skolegården. Og tage dem alvorligt, når de er bekymrede – og give dem et perspektiv på handling

Hvilket sted i Vidensbyen ville du anbefale til andre?

Kig forbi LIFE Campus på Biologiens vej og nyd to flotte skulpturer af kunstneren Jeppe Hein, spis madpakken i vores shelters i fredskoven og tag en kælketur fra kælkebakken lige ved siden af Campus – eller gå op på toppen og nyd den flotte udsigt over Dyrehavegård og Dyrehaven.

Hvem vil du gerne sende stafetten videre til?

Lars Viborg Jørgensen, rektor på H.C. Ørsted gymnasium

Hvad vil du gerne spørge Lars om?

‘Hvad kan vi gøre for at motivere flere piger til at vælge en teknisk gymnasieuddannelse?´

Find flere besvarelser på medlemsstafetten her.