Science Girls – En pigeklub for unge med interesse i STEM


Om Science Girls Partnerskab Galleri

Program

 

En klub for piger i alderen 13-19 år med spirende interesse for naturvidenskab

Se kommende events med Science Girls

I filmen her ses vores Science Girls til klubmøde om uønsket kemi i hudpleje med besøg fra Rudolph Care, maj 2024. 

Ved at skabe et trygt fællesskab for og med pigerne om emner inden for naturvidenskab, som de kan relatere til, får vi pigerne til at få øjnene op for STEM-fags mange muligheder, og at der i høj grad også er plads til og brug for dem som kvinder.

Science City Lyngby og partnere har i august 2023 startet en klub for piger i alderen 13-19 år (7. kl.- 3.g) med spirende interesse for STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Klubben har fokus på fællesskab, sammenhold og nysgerrighed på omverdenen, og tilbydes til piger på tværs af årgange og uddannelser i Lyngby-Taarbæk Kommune og omegn.

Vi kalder klubben for Science Girls.

Videoprojekt i 2025 og 2026

I 2025 går Science Girls-klubben i gang med at producere videoportrætter af kvinder i STEM. Tak til LEO Fondet // LEO Foundation for at støtte vores målsætning om at bygge et stærkt fællesskab af Science Girls og inspirere til flere Science Sisters inden for STEM-feltet ved at støtte videoprojektet. Videoerne vil portrættere en række kvinder, som fortæller om deres egen erfaring, uddannelses- og karrierevalg indenfor STEM. Videoerne fortæller om positive oplevelser, faglige udfordringer, succeser, tvivl, fællesskab og anerkendelse. Projektet udvikles og videoerne produceres sammen med klubbens piger.

Videoprojektet er støttet af: LEO-Fondet

Projektet var som pilotprojekt støttet af: Tuborgfondet, Danske Bank og Sydbank

Partnere i Science Girls-klubben:

Her ses vores science girls på virksomhedsbesøg hos NCC på byggepladsen ved Papirøen, marts 2024.


 

Ambassadører for Science Girls

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune
Sofia Osmani

“Jeg oplever at flere piger end drenge vælger de naturvidenskabelige fag fra og at det er vanskeligere for pigerne at finde rollemodeller, de kan spejle sig i – og ligesindede de kan dele deres interesse med, når de vælger naturfagene til.

Science Girls giver pigerne et netværk af ligesindede – og en mulighed for at møde rollemodeller, der forhåbentlig både kan inspirere og fastholde den naturvidenskabelige interesse. Det synes jeg bestemt er værd at bakke op om!”

 

 

 

 


Foto: Mikal Schlosser

Professor i datalogi ved DTU Compute
Inge Li Gørtz
For mig er Science Girls initiativet et vigtigt projekt for at imødekomme manglen på kandidater inden for STEM og IT og samtidig et værktøj, der kan modvirke den skæve kønsbalance i arbejdsfunktioner og på flere uddannelser, herunder på IT-uddannelserne, som er mit område.


Foto: Bax Lindhardt