Bæredygtighed som strategi og ledelsesopgave

Kom med indenfor og få en særlig præsentation af COWI og Mærsk og deres markante strategier på bæredygtighedsområdet – kun for Vidensbyens medlemmer

Gå-hjem-mødet finder sted hos COWI i Lyngby onsdag den 6. april kl. 16.00 – 17.30. Tilmelding nødvendig. 

 

Bæredygtighed som strategi

Ultimo januar udsendte COWI en pressemeddelelse med et markant budskab: Fra nu af skal det være slut med at arbejde på projekter, der ikke er drevet af bæredygtighed. Det er COWIs nye og modige strategi.

”Som en af de allerførste rådgivende ingeniørvirksomheder vil COWI transformere sin forretning, så 100 procent af indtægten hentes fra projekter relateret til bæredygtighed inden for tre til fem år – dette er et af de mest markante udsagn i COWIs historie, og med beslutningen om fremover ikke at indgå i projekter, der vedrører udvinding af fossile brændstoffer, påtager vi os rollen som en af de globale frontløbere inden for vores branche,” siger Lars-Peter Søbye, CEO i COWI og formand for DI.

Kom og hør om COWIs nye markante strategi.

Læs pressemeddelelsen her.

Bæredygtighed som opgave for bestyrelse og topledelse

Bæredygtighed har igennem de sidste 20 år bevæget sig fra CSR afdelinger til en central opgave for topledelser og bestyrelser. A.P. Møller-Mærsk har arbejdet med bæredygtighed igennem alle årene og har fulgt bevægelsen:

Bæredygtighed er ikke længere blot en omdømmerisiko for virksomhederne. Det er blevet en materiel finansiel risiko. Samtidig udgør det også en stor mulighed for de virksomheder, der forstår at tage ansvaret på sig og omstille sig i tide. Det kræver, at bæredygtighed bliver en del af det forretningsstrategiske arbejde på lige fod med parametre som kunde-, konkurrent- og markedsudvikling og finansiering, og at det systematisk og analytisk integreres i kortlægningen af virksomhedens strategiske kontekst. Dermed bliver det helt afgørende, at bestyrelser og topledelser forstår og kan navigere i denne kompleksitet, for at de kan udfylde rollen som katalysator for en mere bæredygtig fremtid.

Hør Lene Bjørn Serpa, Head of Corporate Sustainability & ESG i Mærsk fortælle om den rejse, som Mærsk har foretaget gennem de sidste 20 år og hvordan bæredygtighed håndteres i dag.