50 unge samlet for at hylde iværksætteri

I weekenden 24-25. november mødtes knap 50 unge mennesker på tværs af kommunens skoler og ungdomsuddannelser på H.C. Ørsted Gymnasium og DTU SkyLab for at lære om iværksætteri. Her skulle de unge lære at gå fra idé til forretningsplan for til sidst at pitche deres forretningskoncept for Lyngbys helt egne ’løver’. 

Fredag eftermiddag efter skole mødtes alle deltagerne på HCØ for at lære hinanden at kende og i grupper på tværs af årgange og skoler finde den helt rette idé. Adskillige hundrede idéer kom på bordet i løbet af eftermiddagen og aftenen, men da klokken slog 20 og dagens workshop var forbi, var der kun 9 idéer tilbage.

Lyngbys Løver imponeres

Efter en række inspirerende oplæg fra erfarne iværksættere, der kunne guide de unge på rette vej blev det tid til lørdagens store finale – nemlig pitch sessionen. Her pitchede 9 grupper hver deres idé, der spændte fra intelligente lyskryds og cykelalarmer til en repaircafé for unge. Imens løverne voterede for at finde de 3 vindergrupper, skulle eleverne votere for at finde en ’publikumsfavorit’. Det blev kamp til stregen og løverne var meget imponerede over kvaliteten af deltagernes pitches og deres engagement undervejs.

I sidste minut lykkedes det dem heldigvis at nå til enighed og det var med stor glæde, at de kunne ønske de 4 vindergrupper et stort tillykke og uddele dem præmierne som var sponsoreret af Sydbank, Magasin, Danske Shoppingcentre og Dyrehavsbakken.

De unge ville ikke hjem

Efter præmieuddelingen og en god middag med pizza fra Luca Pizzeria var det tid til at takke af for weekenden. Flere af de unge var dog ikke til at smide hjem og da det sidste var pakket sammen og ryddet op var der stadig par stykker tilbage på DTU SkyLab som snakkede videre.

På vegne af hele holdet vil vi derfor sige tusinde tak til alle deltagere, partnere og sponsorer for en inspirerende weekend.

Vindere af Startup Bootcamp 2023

  • Bedste Business Case: Frederik Jørgensen Søby, Carl Filt Beyer og Emil Skovmand Holtze (U/Nord) med forretningen Party Planet (Bæredygtigt Event Pynt)
  • Bedste Green Up (Bæredygtighed): Iman Ashfaq Ahmad (HCØ), Panna Erzsébet Kopcsai (HCØ), Eva Jakobsen (Lyngby Privat Skole), Josephine Chen Nielsen (Lyngby Privat Skole), Jakub Bezdek (HCØ) med forretningen ”Don’t Stress, Take action” (Stress App)
  • Bedste Pitch: Vincent Riisager, Luca Alexander Philipson Høiby og Frederik Blok Hellesøe (HCØ) med forretningen ”Aspides” (Cykellås)
  • Publikumsfavoritten: Vivi Yang, Sebastian Skov Wacher, Christian Rousøe, Linus Østdal og Emilia Kiær Asgeirsdottir (Virum Gymnasium) med forretningen ”Mega Studio” (Repair Café for unge)

Tak til alle vores sponsorer, der gjorde det muligt at tilbyde gratis mad, goodiebags og præmier til Bootcampen: 
Sinatur Hotel & Konference, Kebabklubben, Luca Pizzeria, Agrain, Lyngby Boldklub A/S, Magasin du Nord, Sydbank, Visma Dinero, A/S Dyrehavsbakken, Danske Shoppingcentre, Magasin du Nord og Sydbank.

Tak til oplægsholdere og jury:
Hans Fagt, Jesper Thisted Larsen, Cecilie Engvang Lund, Camilla Gilbro, Jan Rosenbom, Mohammad Filfil, Birger Baylund, Anette Nørgaard, Tonni Mikkelsen

Startup Bootcamp bliver afholdt af Science City Lyngby i samarbejde med Virum Gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasiet (TEC), U/NORD, Lyngby private Skole, Keystones, Baylund Management, Cphbusiness Partner Lyngby-Taarbæk Kommune & DTU Skylab.