Welcome to Greater Copenhagen!

2-årigt regionalt projekt om modtagelse og fastholdelse af internationale talenter er netop afsluttet med gode resultater

Science City Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune har gennem de sidste to år deltaget i et større regionalt projekt støttet af Region Hovedstaden. Målet har været at tiltrække og fastholde internationale talenter i Greater Copenhagen. Projektet er netop afsluttet med mange gode resultater.

Aktører i Lyngby har været aktive i projektet ved bl.a. International Citizen Day – et velkomstarrangement for internationale, samt gennem afholdelse af karriereevents for internationale, som Science City Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune, DTU, Cphbusiness og eksterne partnere har arrangeret sammen.

Desuden er der som en del af projektet blevet produceret en kort film for International House i København med fokus på bomuligheder og attraktive steder uden for København. Her er Lyngby med som case. Du kan se filmen lige her:

https://www.youtube.com/watch?v=aa6MpSwSnyU

De vigtigste resultater fra det to-årige regionale projekt:

  • 301 højtspecialiserede kandidater tiltrukket og fastholdt i Greater Copenhagen
  • 177 medfølgende ægtefæller bosiddende udenfor Københavns Kommune har deltaget i karriereforløb, og 97 af dem har også deltaget i mentorforløb. 40% har fået ordinært job seks måneder efter endt forløb.
  • 245 medfølgende ægtefæller bosiddende i Københavns Kommune har deltaget i karriereforløb, og heraf er 42% kommet i ordinært job.
  • Der er afholdt 50 New in Denmark events i hele perioden, hvor det gennemsnitlige deltagerantal er steget fra 120 borgere i 2018 til 261 borgere i 2020.
  • Der er afholdt Housing Fair i 2018 samt International Citizen Day i DGI-Byen i 2019 og digitalt i 2020.

Læs mere om det overordnede projekt i Region Hovedstadens Handlingsplan for den regionale vækst- og udviklingsstrategi (s.10).