Vidensbyens model skal fastholde internationale talenter i Danmark

Projektet ’Career Mentoring Programme’ skal udvikle en bæredygtig model til at fastholde internationale talenter ved at sikre, at medrejsende ægtefæller også kommer i job.

Industriens Fond har bevilget 500.000 kroner til Lyngby-Taarbæk Vidensby. Bevillingen støtter projektet ’Career Mentoring Programme’, som skal styrke rekruttering og fastholdelse af internationale specialister i danske virksomheder.

Gennem det ambitiøse Vidensby-partnerskab mellem private virksomheder, forskningsenheder, uddannelser og kommunen er der skabt grundlag for nye og banebrydende løsninger.

”Den globale konkurrence om at tiltrække talenter til den avancerede vidensproduktion, som vi skal leve af, er stor. Vi har brug for at tænke i nye måder til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne […] I projektet ’Career Mentoring Programme’ præsenteres nogle interessante metoder, som vi gerne vil være med til at udbrede til gavn for erhvervslivet i hele Danmark,” udtaler adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Vidensbyens model bygger på et mentorprincip, hvor de medrejsende ægtefæller bliver tilknyttet et mentorkorps, der giver adgang til et bredt netværk i en jobsøgningsproces. Det er denne model, der nu skal videreudvikles og finpudses med midler fra Industriens Fond.

Projektet er forankret i Vidensbyens netværk for internationalisering. Netværket består af 25 samarbejdspartnere fra både private virksomheder, uddannelser, forskningsinstitutioner, samt kommunen.

Konkret deltager følgende i arbejdet med mentorordningen:

  • Private virksomheder som Haldor Topsøe, Microsoft, COWI og Maersk Drilling
  • Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • Sprogcenter Hellerup i Lyngby
  • Lyngby-Taarbæk Kommune

En af målsætningerne er, at resultater og erfaringer kan bruges som demonstrationsmodel i andre byer i Danmark.