Vidensbyen på internationalt besøg

For andet år i træk har Vidensbyen været i Cannes for at mødes med repræsentanter fra den danske og internationale ejendomsbranche. Det foregik på Europas største ejendomsmesse, også kaldet MIPIM.

Palais des Festivals, som også huser Cannes berømte Filmfestival, lagde igen i år rammerne til Europas største ejendomsmesse, MIPIM, hvor kommunale og private jordejere, ejendomsmæglere, arkitekter, entreprenører, investorer, m.fl. mødes.

Vidensbyen var repræsenteret med en delegation bestående af Borgmester Sofia Osmani, Kommunaldirektør Søren Hansen og DTU Universitetsdirektør og Vidensbyen bestyrelsesformand Claus Nielsen der sammen med Adm. direktør Caroline Arends profilerede udviklingsmulighederne i Lyngby-Taarbæk. Men Lyngby er ikke bare åbent land for enhver, der kunne have lyst til at bygge i byen. Netop Vidensby-samarbejdet sikrer, at der er en fælles strategi for den fremtidige udvikling fortæller Caroline Arends:

”Vidensby-strategien handler om at udvikle en universitetsby, med et innovativt erhvervsliv, der ser en fordel i at være tæt forbundet med DTU’s teknologiske forskning og et spirende startupmiljø.”

Det fungerer dog ikke sådan, at man nødvendigvis kommer hjem fra MIPIM med underskrifter på nye byggeprojekter, fortsætter Caroline Arends:

”MIPIM handler mest af alt om at mødes med relevante aktører – danske som internationale. Når ugen er omme har vi mødt og talt med en række mulige samarbejdspartnere og så starter det strategiske opfølgende arbejde, der på sigt kan udvikle sig til nye, spændende projekter”. 

Der blev også tid til at samle de af Vidensbyens medlemmer, som var tilstede på messen. Tirsdag aften inviterede Vidensbyen til en uformel ’get-together’, hvor repræsentanter for Vidensbyens medlemsvirksomheder og -organisationer mødtes og havde mulighed for at drøfte fælles interesser.  Her deltog bl.a. repræsentanter fra DTU, COWI, Freja Ejendomme og Home Lyngby.