Vidensbyen markerer studiestarten i Lyngby

Det skal være en fest og bæredygtigt at starte på et studie i Lyngby

Studiestarten for flere tusind studerende er i gang og Vidensbyens engagement består i en række projekter og aktiviteter, der har til formål at synliggøre Lyngby som en attraktiv studie- og universitetsby.

Velkomstbanner og Lyngby City Map
I år er velkomstbannere på engelsk placeret ved Lyngby Station, der byder studerende – både danske og internationale – velkommen til byen. Derudover er Lyngby City Map genoptrykt med støtte fra Danske Bank i Lyngbys Fond, som uddeles til studerende i Lyngby og kan findes på Lyngby Rådhus og DTU fra september. Kortet der er videreudviklet i samarbejde med Polyteknisk Forening, indeholder bl.a. praktisk information om offentlig transport muligheder til og fra Lyngby, studierabatter, by-og handelslivet, kulturinstitutioner, natur samt et overblik over danske supermarkedskæders placering i Lyngby og omegn.

Biketown Showdown på Lyngby Torv
For fjerde år i træk afvikler Vidensbyen cykelmarkedet ’Biketown Showdown’søndag d. 16. september fra kl. 11-14 med salg af brugte klargjorte cykler, gratis koncert ved pop-folk bandet sunday og lotteri for de studerende, med præmier sponsoreret af lokale aktører fra Lyngby. Formanden for Cyklistforbundet, Klaus Bondam deltager i rollen som konferencier og skal på dagen være med til at sikre en oplevelsesrigt cykelsalg. Aktiviteterne er gratis og forbeholdt studerende, men alle er velkomne til at tage del i begivenheden.

Cykeleventen, der skaber en stærk kobling mellem by og campus, har bl.a. til formål at fremme bæredygtige og almennyttige trafikløsninger og bidrager samtidig til en renere trafik, mere sundhed, motion og samvær på tværs af byens uddannelses institutioner. Læs mere om Biketown Showdown.

Initiativet udspringer af Vidensbynetværk for Byudvikling og Handel