Vidensbyen lancerer guide til mentorordning

Har du brug for at fastholde dine internationale medarbejdere? 

Lyngby-Taarbæk Vidensby arbejder målrettet med at tiltrække og fastholde internationale vidensarbejdere, forskere og studerende, bl.a. via mentorordninger. I samarbejde med Industriens Fond har Vidensbyens Career Mentoring Programme udviklet en effektiv model til at fastholde internationale vidensarbejdere i Danmark, ved at frivillige mentorer hjælper medrejsende ægtefæller i job.

Erfaringer fra mentorforløbene er nu samlet i en 10-trins mentorguide og udgives på engelsk. Guiden er udviklet for at dele viden og inspirere andre byer og organisationer til at oprette en mentorordning. Download mentorguide her.

Trin for trin forklarer guiden, hvordan man opretter en succesfuld mentorordning fra de indledende overvejelser om programindhold, rekruttering af mentorer og mentees til forventningsafstemning og evaluering. Endvidere giver guiden gode tips og eksempler fra Vidensbyens egen mentorordning, ligesom der gives direkte adgang til en række nyttige værktøjer for praktikeren.

Alt materiale er udviklet gennem i Vidensbyens Career Mentoring Programme og tilgængeligt for alle, der ønsker at styrke tiltrækning og fastholdelse af internationale specialister i Danmark.

Projektet er forankret i Vidensbynetværket for Internationalisering og støttet af Industriens Fond i 2015-2017

Industriens Fond_logo