Vidensbyen er #1 til skole-virksomhedssamarbejde

I en ny analyse af kommunernes erhvervsvenlighed kommer Lyngby-Taarbæk Kommune for tredje år i træk ind på førstepladsen i forhold til at etablere skole-virksomhedssamarbejde.

Dansk Byggeri har i juni offentliggjort deres analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, der giver et overblik over de kommunale rammevilkår for virksomhederne.

Et af parametrene som kommunerne er blevet målt på, er skole-virksomhedssamarbejde. Her placerer Lyngby-Taarbæk Kommune sig på en flot førsteplads for tredje år i træk.

Dialog og vilje til samarbejde
“Resultatet afspejler det fokus Vidensbyen og Lyngby-Taarbæk Kommune har på skole-virksomhedssamarbejder. Siden 2014 har vi faciliteret et netværk, hvor skoler, uddannelser og virksomheder mødes. Det gør, at vi er i øjenhøjde med hinanden og har lettere ved at finde nye samarbejdsmuligheder. I 2017 vedtog kommunen en naturfagsstrategi, som yderligere lægger op til samarbejde med uddannelser og virksomheder i lokalområdet. Og samtidigt igangsatte vi opbygningen af dét, der har vist sig som en solid model for skole-virksomhedssamarbejder, nemlig projektet Science Festival, som har vokset sig temmelig stort”, fortæller Marianna Lubanski, administrerende direktør i Vidensbyen.

Læs mere på Dansk Byggeri