Verdens fedeste dataset

‘Sensible DTU’ måler mobilitet

Vidensbyen inviterede til direktørfrokost, fredag den 22. januar 2016, i forskerparken hos Scion DTU. Her blev indbudte direktører, rektorer, partnere og direktionsmedlemmer og formænd fra Vidensbyens medlemsvirksomheder og organisationer klogere på, hvordan der forskes i Big Data og netværk – også på byniveau og fik rig mulighed for at netværke med de øvrige deltagere.

Sune Lehmann, Lektor ved DTU Compute, gav et indsigtsfuldt oplæg om de unikke data om mobilitet, der kan udledes fra mobiltelefoner på baggrund af sit forskningsprojekt ’Sensible DTU’. Nedenstående citater er fra en oplysende artikel om projektet, som kan læses her.

”I øjeblikket bruger vi de nye mobildata fra DTU til bl.a. at undersøge studieadfærd:I hvor høj grad påvirkes f.eks. søvnmønstre, fremmøde på studie, arbejdsetik og karakterer af, hvilke grupper man indgår i. Det har vi ikke kunnet studere på samme måde før.”

”En af de første store opdagelser var, hvor meget vi pludselig vidste om trafikken i København og omegn. Hvis du sender 1.000 små sensorer i omløb og måler telefonens position hvert 20. sekund 24 timer i døgnet, får du et meget præcist billede af hovedfærdselsruterne og folks trafikale vaner. Så nu sidder vi pludselig med et af verdens fedeste dataset om mobilitet. Med udgangspunkt i vores data er nye forskningsprojekter om design af transportsystemer i fuld gang.”