Ung iværksætter inspirerer netværk

Hvordan fremmes unges iværksætterlyst?

Vidensbynetværk for Iværksætteri og Entrepreneurship har haft besøg af Christina Jørgensen, som er kvinden og iværksætteren bag det veganske-ismærke og virksomheden Chriis. En spontan idé i 3. g. udviklede sig til en selvstændig virksomhed; en idé, som bl.a. bragte hende i Løvens Hule på DR1 i 2015.

Christina delte sine overvejelser og læringspunkter om at være ung iværksætter til stor inspiration for netværket. På spørgsmålet om hvad der kan fremme unges iværksætterlyst lød svaret:

”Hvis jeg skal pege på noget, der kan fremme unges iværksætterlyst, så er det at have et inkubatormiljø på skolen og et mentorkorps af erfarne iværksættere. Det vil fange nogle, som måske ikke umiddelbart ser sig selv som iværksættere. Det er også vigtigt, at lærerne skaber rum for kreativ og innovativ problemløsning i undervisningen, så eleverne får mulighed for selv at finde på løsninger.”

Anbefalingerne skal slå rødder i Vidensbyen

Christina Jørgensen var glad for at høre om Vidensbyens fokus på iværksætteri i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Tovholder for Vidensbynetværk for Iværksætteri og Entrepreneurship, Uddannelsesdirektør Ivar Ørnby fra Knord, gør status efter mødet:

”Netværket vil arbejde med Christinas anbefalinger, og samtidig håber jeg, at Lyngby-Taarbæk Kommune vil intensivere deres egen indsats for iværksætteri blandt børn og unge ved fx at udarbejde en strategi for innovation og iværksætteri, så vi fortsat kan udvikle innovationskæden fra folkeskole over ungdomsuddannelserne til de videregående uddannelser.”

Om Christian Jørgensen, iværksætter og stifter af Chriis

Christina er 23 år og blev student i 2014 fra Frederikssund Gymnasium. Hun og hendes daværende partner var i DR’s iværksætterprogram Løvens Hule i 2015, hvor de endte med at få tre investorer med sig. Nu lever Christina af sin virksomhed og er bl.a. ved at forberede en lancering i England og Tyskland. Læs mere på chriis.dk