Trådløst netværk til Vidensbyens studerende

Som de første i landet tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune det trådløse netværk Eduroam (Education roaming) for danske og internationale universitetsstuderende hos alle byens kommunale institutioner.

Eduroam er et globalt trådløst netværk udviklet af et internationalt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner over hele verden. DTU og flere universiteter i Danmark og udlandet er tilkoblet det populære Eduroam, der nu udvides til Lyngbys byrum for de universitetsstuderende. Det trådløse netværk gør det nemmere for studerende at bevæge sig rundt i byen mellem campus og kommunens institutioner. Blandt andet er Stadsbiblioteket glade for at tilbyde Eduroam til de mange universitetsbesøgende, der kommer for at læse og søge information.

Vidensbyen bag initiativet

Vidensbyen står bag initiativet til at få Eduroam ud i byrummet der skal gavne udviklingen af en levende universitetsby, hvor de studerende kan mærkes i bybilledet.

”Vi er i Lyngby velsignet med Danmarks Tekniske Universitet, hvor der dagligt er mere end 10.000 forskere og studerende til stede. Et af målene for Vidensbyen er at koble campus og byen bedre sammen, og med dette initiativ er vi godt på vej”, fortæller Caroline Arends, der er adm. direktør i Vidensbyen.