SAMMEN SÆTTER VI TURBO PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING

Sustainability Lab

Her kan du læse mere om Sustainability Lab, der udspringer af Science City Lyngby partnerskabet og et fælles ønske om at sætte turbo på den grønne omstilling.

Sustainability Lab er både en samarbejdsplatform, et showroom og besøgscenter, et co-working space, et møde & eventspace og et living lab, hvor vi tester og demonstrerer løsninger til en mere bæredygtig fremtid.

For more information in english – check this out.

Ny samarbejdsplatform ser dagens lys

Science City Lyngby er en non-for-profit forening, der består af +80 medlemsorganisationer fra kommunen, DTU og 7 andre uddannelsesinstitutioner, ca. 70 store og mindre virksomheder som fx Microsoft, COWI, Topsøe, Novozymes, GEO, Aquaporin, LIFE Fonden og mange flere.

Vi arbejder på at skabe et førende innovationsdistrikt i Danmark, hvor alle samarbejder om at skabe, teste og anvende fremtidens grønne løsninger ved at dele viden i åben innovationsformater, samarbejde om konkrete projekter og give iværksættere, forskere og studerende mulighed for at få data og real life testmiljøer blandt vores medlemskreds.

Sustainability Lab er Science City Lyngbys nye fælles initiativ, bl.a. i samarbejde med Velliv og DEAS, hvorfra vi ønsker at drive den grønne omstilling gennem fælles indsatser.

Lab’et er både en samarbejdsplatform, et showroom og besøgscenter, et kontorfællesskab for virksomheder og startups, et møde og eventspace og et living lab, hvor aktører kan demonstrere og teste grønne løsninger.

Som besøgende, medlem eller virksomhed kan du gå på opdagelse efter eksisterende løsninger og teknologier, være med til at udvikle nye, finde samarbejdspartnere, lave events med fx studerende eller vise stedet frem for relevante delegationer.

Sustainability Lab arbejder med mange forskellige aspekter af bæredygtighed: energi, transport, fødevarer, affald, materialer, biodiversitet og meget mere. Læs mere nedenfor.

Vores fokusområder & brancher vi tapper ind i

Den grønne omstilling kræver åben innovation og partnerskaber. De to komponenter tilbyder vi i Sustainability Lab, som ramme for samarbejde mellem store og små virksomheder, studerende, forskere, iværksættere, videns- og klyngeorganisationer m.fl. Sammen med DTU og områdets store virksomheder og SMV’er – heriblandt mange forskningsbaserede – samt de utallige innovative startups der har placeret sig i byen, har Lyngby og Science City de komponenter og den viden der skal til for at accelerere den grønne omstilling.

Vores fokusområder repræsenterer medlemmernes løsninger og en lang række af teknologier udviklet på DTU, Copenhagen Business Academy, vores stærke innovationsmiljøer og medlemmers laboratorier. Eksempelvis:

  • Proptech – energieffektivitet i bygninger, bæredygtig renovering, nye byggematerialer mv.
  • Future Fuels – power-to-x, brændstoffer til tung transport, skibs- og flyindustri
  • IT & Cloud løsninger til data management og beregninger, dokumentation af bæredygtighed
  • Fremtidens fødevarer – mikrobiologi, alternative proteiner mv.
  • Grøn mobilitet
  • Carbon Capture
  • Alternative energiformer – geotermi, smart grids, kooperative modeller til grøn energi
  • Klimatilpasning – rent vant, drikkevand, spildevand

Læs mere om dine muligheder i Sustainability Lab og vores produkter nedenfor eller i menuen til højre. 

Demonstrer eller test din løsning

Coworking: Et nyt buzzing miljø i Lyngby

700m2 klimavenligt kontor & showroom

Bliv partner

For Science City Lyngby medlemmer