Stor interesse for skole-virksomhedssamarbejder i Lyngby-Taarbæk

I Lyngby-Taarbæk er interessen for naturfag stor og særligt i Lyngby arbejdes der på at stimulere og engagere børn og unge i de naturvidenskabelige fag gennem skole-virksomhedssamarbejder.

Siden 2016 har en lang række virksomheder åbnet op og inviteret skole- og gymnasieelever indenfor til aktiviteter i naturvidenskabens tegn, og samtidig givet eleverne indblik i virksomhedernes kernekompetencer. Både virksomheder af større og mindre naturvidenskabelig karakter har deltaget, hvilket har skabt spændende og unikke samarbejder med blandt andre Lyngby Storcenter, Magasin, Haldor Topsøe, Microsoft m.fl. Alle virkelighedsnære og relevante samarbejder, som både har stor værdi for eleverne og omvendt giver virksomhederne nye inputs og konkrete løsningsforslag til virksomhedens daglige udfordringer. Eksempelvis indenfor affaldshåndtering, klimatilpasning eller bæredygtig produktion.

Deltagelsen i Lyngby-Taarbæk er blandt de højeste i landet
En stor andel af skoler og gymnasier i Lyngby-Taarbæk dedikerer sin tid STEM-fagene i uge 39 i forbindelse med den nationale Naturvidenskabsfestival. En opgørelse fra naturfagscenteret Astra viser, at hele 88% af alle grundskoler og gymnasier i Lyngby-Taarbæk Kommune deltog i Naturvidenskabsfestivalen i 2018, hvilket ligger blandt det højeste antal deltagere på landsplan.

Vær med i 2019 – deltag i kickoff workshop d. 19. marts
Planlægningen af Naturvidenskabsfestivalen 2019 – også kaldet Science Festival i Lyngby – er i fuld gang, og skoler og virksomheder i Lyngby-Taarbæk inviteres endnu en gang til at deltage.

D.19. marts kickstarter Vidensbyen dette års Science Festival med en speeddatingworkshop for alle interesserede skoler og virksomheder, med henblik på at matche samarbejder med aktiviteter i uge 39. Det er gratis og uforpligtende at deltage i workshoppen. Læs mere om Science festival og se program for  workshoppen.