Vidensbyens bidrag til den grønne omstilling

Går det godt med den grønne omstilling i Lyngby? Kan vi inspirere hinanden til at blive en smule grønnere? I et katalog vil vi samle de gode cases og eksempler fra Vidensbyens medlemmer til deling og inspiration.

Formål og målgruppe:
I Science City Lyngby arbejder vi hele tiden på at inspirere hinanden, dele viden og at gøre ting smartere. I et katalog med gode cases og eksempler på grønne tiltag fra Vidensbyens medlemmer vil vi forsøge at vise bredden af tiltag og forskellige metoder til, hvordan byens virksomheder og institutioner bidrager til den grønne omstilling til inspiration for andre.

Har I fx fået mindre tallerkener i kantinen for at mindske madspild? Er der kommet solceller på taget af virksomheden? Får I leveret varer med elbiler? Cykler flere til arbejde? Arbejder I med bæredygtighed i undervisningen? Tænker I biodiversitet ind i jeres udearealer? Intet projekt eller tiltag er for stort eller småt, og alle Vidensbyens medlemmer inviteres derfor til at dele deres arbejde med bæredygtighed, fx i driften, produktionen, undervisningen, strategien, butikken, bygningen m.v.

Hvis I vil bidrage til inspirationskatalogoet opfordres I til at kontakte projektleder Marie Juul Madsen mjm@vidensby.dk. Kataloget vil løbende blive opdateret og cases vil blive synliggjort i nyhedsbreve og på hjemmeside.

Bæredygtighedspris:
Blandt de forskellige cases og eksempler i kataloget vil der hvert år blive udvalgt en vinder til årets bæredygtighedspris. En bæredygtighedspris der første gang blev uddelt i 2021 til U/Nord.
I forbindelse med Science City Lyngbys konference ‘Partnering the future’ den 10. november 2022 vil en jury kåre vinderen af årets bæredygtighedspris.

Bæredygtighedsprisen er etableret i regi af Netværk for grøn omstilling.