Greater Copenhagen – Innovation Districts

Samarbejde og promovering af vidensmiljøer

Baggrund

Byer og områder kendetegnes ved i højere grad at have en profil og strategi for by- og erhvervsuvikling. Ofte er denne profil forankret af en vidensinstitution, så som et universitet, hospital eller virksomheder. I arbejdet med at skabe et stærk brand for byer inddrages og fostres aktører og samarbejder på tværs af sektorer for at drive vækst og innovation fremad.

Formål

For at fremme vækst og samarbejde, er Vidensbyen gået sammen med andre vidensbyer i Greater Copenhagen om at promovere vidensbyerne og ‘innovation districts’, udveksle erfaring og viden samt inspirere hinanden i tiltrækningen af talenter, forskere, investeringer og forskningstunge virksomheder internationalt.

‘Innovation Districts’

Aktørerne i og omkring forskningsmiljøerne i Greater Copenhagen arbejder på forskellig vis på at videreudvikle attraktive og erhvervsvenlige vidensmiljøer inspireret af ‘Innovation Districts’. ’Innovation Districts’ er geografiske områder, hvor førende vidensinstitutioner og virksomheder ligger sammen med start-ups, inkubationsmiljøer og acceleratorer. Disse områder er også fysisk kompakte, forbundet med infrastruktur og tilbyder blandet anvendelse af boliger, kontor og detail. ’Innovation Districts’ er et udtryk for en ændring i placeringspræferencer af virksomheder og mennesker og en nytænkning af sammenhængen mellem økonomisk udvikling, byudvikling og netværk på tværs af sektorer.

Projektpartnere

Lyngby-Taarbæk Vidensby | Frederiksberg Science City | Copenhagen Science City | Ørestad Innovation City Copenhagen | BLOXHUB

Film: From The Metropolitan Revolution iPad app, which accompanies the new book by Bruce Katz and Jennifer Bradley. Video narrated by Bruce Katz.