Nyt signaturgymnasie indviet i Science City Lyngby

Med et lille års forsinkelse, slog H.C. Ørsted Gymnasiet (HTX) endelig dørene op til indvielse og fejring af det splinternye byggeri ved Trongården i Lyngby torsdag d. 10. Marts.

Her skal omkring 30 klasser udfolde sig dagligt med naturvidenskaben i fokus på det tekniske og på mange måde utraditionelle gymnasie, hvis arkitektur, facader og rum trækker stærke paralleller til H.C. Ørsteds elektromagnetisme.

Foto / Henrik Malmgreen

Ved indvielsen deltog H.K.H. Kronprins Frederik, Borgmester Sofia Osmani og andre særligt indbudte gæster, der alle var meget imponeret over de flotte omgivelser. Som kommunaldirektør Søren Hansen sagde:

 ”Det her byggeri blev faktisk lige så flot, som det så ud på tegningerne, da vi blev præsenteret for det.”

Det nye H.C. Ørsted Gymnasium, der er tegnet af KANT arkitekter, har også vundet flere arkitektoniske priser, allerede inden det første spadestik blev taget. Her i blandt den internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS i 2018 i kategorien ”Innovative Architecture – best of best”.

En del af et stærkt økosystem

Samarbejde med det omgivende samfund er for gymnasiet en del af den faglige vision. Allerede nu har gymnasiet veletablerede samarbejder kørende med både DTU, Lyngby-Taarbæk Kommune, U/Nord og det nye Novozymes Campus.

Det bliver spændende at følge udviklingen af både eksisterende og kommende projekter mellem gymnasiet og medlemmerne i Science City Lyngby.

“Det er fantastisk at følge hvordan vores økosystem hele tiden udvikler sig og får verdensklasse rammer at udvikle sig i. Ikon bygninger med unikke faciliteter der understøtter vidensproduktion, uddannelse, innovation og entreprenørskab – alt det vi skal leve af i fremtiden”, fortæller direktør for Science City Lyngby, Marianna Lubanski.

Læs også omtale og se flere billeder fra dagen bragt i Det Grønne Område her.