Nyt netværk skal øge interessen for naturvidenskab

Vidensbyen etablerer et nyt netværk for Skole og Uddannelse med det formål at øge antallet af elever, som interesserer sig for naturvidenskab i folkeskolen, i ungdomsuddannelserne og som videregående studieretning.

Med DTU, som Nordens førende tekniske universitet i baghaven, er det oplagt, at Lyngby-Taarbæks skoler og uddannelsesinstitutioner er kendetegnet ved et særligt fokus på naturvidenskabelige fag som biologi, datalogi, fysik, geografi, geologi, kemi, matematik og nanoteknologi.

Netværket skal bl.a. arbejde med, hvordan man fremmer talentudvikling inden for det tekniske/naturvidenskabelige felt i grundskolen og på ungdomsuddannelserne og det skal ske i et samarbejde med uddannelsessektoren, det lokale erhvervsliv, kommunen samt andre relevante aktører.

”Vi går ind i samarbejdet, fordi vi har en stor interesse i at flere unge uddanner sig til at varetage de mange ingeniørtekniske jobs, som fremtiden viser, at vi får svært ved at besætte i Danmark. Simpelthen fordi for få unge vælger den naturvidenskabelige uddannelsesretning”, udtaler Kim Sillemann, Adm. direktør i Geo, bestyrelsesmedlem i Vidensbyen og netværkets tovholder.

Også Dansk Industri, der var inviteret til at give et oplæg ved første møde i netværket hilser samarbejdet velkomment:

”Vidensbyens netværk for Skole og Uddannelse er et virkelig godt eksempel på den type samarbejde, der er lagt op til i den nye skolereform med fokus på ’Åben Skole’. Vi glæder os til at følge udviklingen af netværket med tanke på at inspirere resten af landets kommuner til lignende tiltag”, udtaler Charlotte Rønhof, Underdirektør i Dansk Industri.