Nyt magasin – Lyngby forvandles for milliarder

Lyngby-Taarbæk gennemgår i øjeblikket en større forvandlingsproces. I den forbindelse har Lokalavisen Det Grønne Område udgivet et nyt magasin, LYNGBY FUTURE, hvis formål er at skabe overblik og beskrive de forandringer, som kendetegner fremtidens Lyngby-Taarbæk.

Der er godt gang i udviklingen i Lyngby-Taarbæk, hvor der i øjeblikket gennemføres byggeprojekter til et beløb på over fire milliarder kroner i Lyngby bymidte og et tilsvarende beløb på DTU.

”Et af de store fremtidsprojekter er det unikke universitetstracé, der går langs motorvejen. Her er der 190.000 kvadratmeter op og ned ad motorvejen. Det kan blive et område i stil med Silicon Valley, hvor man har mange vidensvirksomheder ved siden af et universitet”, siger Caroline Arends, Direktør i Lyngby-Taarbæk Vidensby, og fortsætter:

”Der ligger et stort potentiale for at tiltrække innovationsorienterede vidensvirksomheder, som gerne vil være tæt på et højt rangeret universitet og samarbejde med DTUs forskere og studerende”.

Christian Wichmann Matthiessen, Professor i geografi på Københavns Universitet, taler rosende om den igangværende byudvikling i Lyngby-Taarbæk til Det Grønne Område:

”Lyngby er en del af den storby, der kaldes Storkøbenhavn. De ting, der sker, har effekt i Lyngby, men meget af effekten har også betydning for hele storbyen. Lyngby er ved at udvikle sig til et væsentligt center i Storkøbenhavn med arbejdspladser, og når man ser på storbyen København, så er Lyngby nok nummer to efter Københavns bykerne. Det skyldes DTU, de store nye arbejdspladser, de arbejdspladser, som allerede er der. Og så det, at man er servicecenter for en stor lokalbefolkning i Nordsjælland. Lyngby har udviklet sig til at være et indkøbscenter for sin egen kommune til at være det for store dele af Nordsjælland”.