Nyt engelsksproget børnehavetilbud i Vidensbyen

Til maj oprettes flere engelsksprogede børnehavepladser i Vidensbyen. Børne- og Ungdomsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune har netop besluttet, at også Børnehuset Vandpytten i Lundtofte skal være en international børnehave. Den nye engelsksprogede gruppe starter op til maj og får på sigt plads til ti børn i alderen 3-6 år.

De første ti engelsksprogede børnehavepladser åbnede i Børnehuset Drivhuset på DTU. Fokus er på udviklingen af børnenes engelske sprog gennem leg og læring. Efterspørgslen har vist sig så stor, at der nu er venteliste for at få en plads i gruppen.

“Med det nye tilbud viser vi, at Lyngby-Taarbæk ønsker de internationale familier og virksomheder – og det er en central målsætning”, siger adm. direktør i Vidensbyen Caroline Arends.

“Børnenes ve og vel er essentielt, når man flytter til et nyt land. Som vi kan se af den store efterspørgsel efter de eksisterende engelske pladser, har kommunens udenlandske familier behov for en lokal mulighed for professionel pasning i et engelsksproget miljø. Tilbuddet kan derfor være med til at fastholde dygtige udenlandske medarbejdere i kommunens internationalt orienterede virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Næste mål er, at vi får etableret et engelsksproget skoletilbud i Lyngby-Taarbæk”, fortsætter Caroline Arends.

Den engelsksprogede gruppe i Vandpytten er ligesom Drivhusets målrettet børn, der forventes at skulle fortsætte i en engelsksproget skole enten i Danmark eller udlandet.

Børnehavegrupperne er oprettet efter ønske fra Vidensbynetværket for internationalisering, og kan benyttes af alle interesserede borgere både i og udenfor kommunen.