Kvantecomputer mødte stor borgerinteresse

Hvad skal der til for at bygge morgendagens computer?

Torsdag den 25. april deltog knap 200 nysgerrige borgere ved det tredje Viden & Vin arrangement hos Microsoft. Foredraget, der var en del af Forskningens Døgn, satte fokus på tilblivelsen af ‘verdens stærkeste og hurtigste computer’, som netop nu er under udvikling i Lyngby.

Det var i forbindelse med Forskningens Døgn at borgere, naboer og andre med interesse for området kunne få et helt unikt indblik i Microsofts nye forskningscenter – Microsoft Quantum Materials Lab –hvor forskere og ingeniører fra KU, DTU og Microsoft arbejder på at bygge verdens første kvantecomputer. En computer med en regnekraft, der på sigt sætter nye grænser for, hvad der kan lade sig gøre at beregne. Microsoft driver fire andre kvantecentre i verden, men det er kun på det danske Microsoft Quantum Materials Lab i Lyngby, at den fysiske qubit-kerne, der er hjertet i computeren, nu skal udvikles.

Rawa Tanta, der i øjeblikket arbejder som postdoc hos Microsoft Quantum Material Lab og Københavns Universitet fortalte om det komplekse arbejde med at bygge computeren i forskningscenteret, som i fremtiden potentielt vil kunne foretage beregninger på minutter, som en traditionel computer vil være milliarder af år om at løse. Derfor er forventningerne også, at kvantecomputeren på sigt kan spille en afgørende rolle inden for udviklingen af nye teknologier.

Tak til alle som deltog og støttede op om Viden & Vin i Lyngby.

 

 

 

 

 

 

 

Sæt snuden på ruden og følg udviklingen på Kanalvej

 

Området udenfor laboratoriet omdannes til en såkaldt Quantum Park, som er tilgængelig for alle, og hvor alle med interesse kan lære mere om begreber som kvantespring, kvantefysik og ikke mindst fremtidens teknologier.