DTU studerende får endnu større legeplads på campus

Innovationshub’en DTU Skylab udvider med 3000 kvm til 99. mio. kr.

DTU Skylab, der er ’driver’ for teknologibaseret studenterinnovation og entreprenørskab i Lyngby, udvides med ny bygning på 3.000 m² – med generøs støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Efter etableringen af DTU Skylab i 2014 er antallet af nye startups og relaterede aktiviteter vokset markant, og DTU Skylab har ikke kapacitet til at imødekomme efterspørgslen. I 2017 blev der bygget over 300 prototyper i DTU Skylabs værksteder, og over 150 startups og pre-startups fra primært studerende fik sparring og hjælp. Ud over de studerende har virksomheder og forskere med innovation på agendaen vist en stadig stigende interesse for at være en del af økosystemet omkring DTU Skylab – i Vidensbyen.

“Det er et stærkt projekt, som vi i fonden glæder os til at se det færdige resultat af. Arkitektonisk rammer den nye bygning DTU Skylabs nerve med en råhed, transparens og fleksibilitet, der bygger sig fint sammen med de eksisterende faciliteter”, siger Henrik Tvarnø, direktør A.P. Møller Fonden, der har støttet byggeriet gennem Den A.P. Møllerske Støttefond med 80 millioner kr.

Udvidelsen og den nye legeplads, vil blive tegnet af et totalrådgiverteam bestående af Rørbæk & Møller Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

Åbning 2020
Bygningen der gerne skal stå færdig i 2020, vil – ifølge DTU CAS Bygherre – sammen med de nuværende faciliteter og et nyt Food Lab opleves som en stor multifunktionel organisme med rumligheder, der kan tilpasses nye aktiviteter og funktioner. Den nye bygning opføres som en arkitektonisk komposition af stablede bokse, der sammen med den eksisterende bygning danner ét samlet Skylab på DTU Lyngby Campus, der fremadrettet skal skabe endnu flere muligheder for teknologibaseret innovation.

Læs hele nyheden her.