Det sker i RetailTech Lab

17. februar 2022: Supermarket Hack afholdt i RetailTech Lab med stor succes

Torsdag den 10. februar stillede Danske Shoppingcentre og FØTEX/Salling Group hver en opgave til en gruppe studerende fra DTU og CBS på DTU Skylab. Begge opgaver omhandlede energioptimering og opgavestillerne gav deltagerne adgang til udvalgte energidata at arbejde med. Det var en gruppe spørgslystne studerende der mødte op og stor var spændingen, da de skulle præsentere deres ideer til deltagere fra de to opgavestillere og en ekstern jury til finalen.

Finaleeventet blev afholdt i RetailTech Lab i Lyngby Storcenter den 17. februar, hvor fire teams præsenterede deres løsningsforslag til Danske Shoppingcentre og FØTEX/Salling Group. Der blev fundet en vinder til begge opgaver, og de to runner up fik også en pris for at deltage. Mens juryen voterede præsenterede Davide Cali fra Climify/DTU Compute deres løsning til at styre indendørsklima, et relevant emne for en butik og et storcenter.

Tak til Danske Shoppingcentre og FØTEX/Salling Group for samarbejdet. Tak til DTU Skylab der organiserede forløbet i tæt samarbejde med CBS. og Tak til alle de studerende, der engagerede sig extracurriculært en hel uge og deltog med stort engagement. Hele ugen bragte stor inspiration til alle involverede!

21. januar 2022: StrategyForum Retail and E-commerce

Vores Lab Director Mette Hjerrild Holm deltager den 9. marts på konferencen StrategyForum Retail and E-commerce. Her vil hun tale om rammerne for en god shoppingoplevelse ved brug af tech-løsninger til retail.

Tilmeld dig her: https://www.pejgruppen.com/retailkonference/

11. januar 2022: RetailTech Lab flytter i nye lokaler

RetailTech Lab får nye lokaler. Vi bliver tæt på retailerne i Lyngby Storcenter, men fra den 17. januar kan du finde os på Globetorvet i stueetagen. Vi er i fuld gang med flytningen, og glæder os til at vise vores nye lokale frem. Indtil vi kan det får du her et smugkig på det nye lab, som vores nye Lab director, Mette Hjerrild Holm, har designet.

1. december 2021: RetailTech Lab får ny Lab Director

Mette Hjerrild Holm overtager den 1. december rollen som Lab Director i RetailTech Lab fra Kim Hein. Mød hende her.

30. november 2021: I fremtidens butik behøver man aldrig at stå i kø

Vinderen af Danske RetailTech Partnerskabspris blev afgjort den 16. oktober i RetailTech Lab til en prisuddeling, hvor alle nominerede pitchede deres idé for en veloplagt jury.

Læs om prisuddelingen her.

Eller en omtale af vinderen i Det Grønne Område her.

31. oktober 2021: Retail never sleeps nor do Tech – Part 1
“Man kommer ikke sovende til succes i detailverdenen” skriver Dorothea Gam fra Columbus i sin omtale af deres besøg i RetailTech Lab, hvor Lab Director Kim Hein gav en præsentation af lab’et og dets startups.
Læs artiklen her – Part 1.
Læs artiklen her – Part 2.

16. november 2021: Danske RetailTech Partnerskabspris
Kom til den første uddeling af RetailTech Labs partnerskabspris den 16. november 2021, der uddeles i samarbejde med Danske Bank. Prisen uddeles til et succesfuldt samarbejde etableret gennem lab’et. En erfaren jury med repræsentanter fra Danske Bank, Vækstfonden, Microsoft, DTU og Retailbranchen udvælger vinderen.

10. november 2021: KOM PÅ WORKSHOP OG BLIV KLOGERE PÅ LØSNINGER TIL BUTIKKENS UDFORDRINGER
Hvordan forbedrer du kundeoplevelsen gennem brug af de nye retailteknologier?

Workshoppen afholdes i RetailTech Lab i Lyngby Storcenter, hvor de nye teknologier kan mærkes, ses og føles. Du vil blive introduceret til ’RR Toolbox’, hvor du kan hente nogle konkrete og praktiske værktøjer, som du kan bruge i udviklingen af unikke kundeoplevelser i din butik. Workshoppen starter kl. 08.00. Det officielle program slutter kl. 12:00 med frokost og mulighed for individuel sparring fra12:30 frem til kl. 14:30.

Workshoppen er gratis, men udeblivelse faktureres med 500 kr.
Er du interesseret, kan du kontakte projektleder Helle Lougart, hlo@cphbusiness.dk.

22.-23. oktober: Vil du hjælpe modeindustrien med at blive grønnere? Så kom til champagneevent i Lyngby Storcenter i efterårsferien. 

Har du lyst til at være med til at adressere at 40 millioner tons tekstiler årligt bliver destrueret? Er du også træt af beklædning, der ikke rigtigt passer men er det, der er tilgængeligt på hylderne? Vil du være med til at forme hvordan vi i fremtiden kan producere tøj, der passer bedre og holder længere?

’HAASTRUP COPENHAGEN’ laver skræddersyet beklædning til kvinder i alle aldre. Kom forbi Retail Tech Lab’et og prøv vores første demo-kollektion og afslør én af modeindustriens dybeste hemmeligheder – og hør hvordan du kan være med til at minimere det enorme spild.

Hvor: HAASTRUP COPENHAGEN hos Retail Tech Lab, 1. sal (opgang ved Lille Torv)
Hvornår: Fredag den 22. oktober og lørdag den 23. oktober kl. 11-15 (ingen tilmelding nødvendig – du dukker bare op).

Læs mere om HAASTRUP COPENHAGEN.

12. maj 2021: Podcast – Branding i det fysiske rum
Branding i det fysiske rum har aldrig være mere relevant. I en ny podcast stiller KEA skarpt på DEAL-modellen – en guide til hvordan man kan skabe stærke brands i det fysiske rum. Gennem interviews med eksperter og best-in-class retail brands gør de os klogere på, hvordan man i fremtiden kan arbejde med branding i retail.

Lab Director, Kim Hein, giver i dette afsnit sine bud på hvad der skal til, hvis man skal overleve som fysisk retailer og det som fremtiden bringer. Find podcasten her.

27. april 2021: Forskningens Døgn – Design og teknologi i RetailTech Lab
I forbindelse med Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby inviterede RetailTech lab i går til talks og rundvisning. Lab director Kim Hein fortalte om tankerne bag lab’et og de tech-løsninger, som pt. afprøves i lab’et. Vi havde også besøg af Zoles, som fortalte og demonstrerede deres 3D-printede indlægssåler. Yodaway og robotterne Freja og Maja var også på besøg og viste deres dansetrin samt fortalte om teknologien bag. Efterfølgende fik deltagere mulighed for at se og prøve nogle af tech-løsningerne og møde virksomhederne bag til stor begejstring for de fremmødte.

Hvis du er interesseret i at høre mere om RetailTech Lab og vores mange samarbejder med startups og tech-virksomheder, eller bare ønsker at blive inspireret i en bæredygtig og innovativ retning inden for retail – så kig forbi lab’et alle hverdage mellem kl. 11-17 eller hold øje med vores kommende pitch day-arrangementer her.

RetailTech Lab forskningens døgn
RetailTech Lab forskningens døgn

19. marts 2021
Se eller gense web-konferencen om Den unikke kundeoplevelse. En online konference arrangeret af Cphbusiness under projektet Retail Reinvented, som RetailTech Lab samarbejder med. Lab director, Kim Hein, gav et oplæg om, hvordan man skaber den gode indkøbsoplevelse på tværs af butikkens salgskanaler ved hjælp af nye teknologier. Det kan du se her:

4. marts 2021
Se eller gense webinaret om Hurtig digital udvikling på budget med Anders Gråbæk fra Validate Consult. Gå til nyhed.

24. februar 2021:
RetailTech Lab i Lyngby Storcenter holder stadig lukket, men læs mere om vores online arrangementer i Retailtech Lab og se mere til de tilknyttede startups og virksomheder her:

RetailTech Lab holder lukket op til jul.
RetailTech Lab har lukket fra lørdag den 12.december 2020 til søndag den 3. januar 2021 – vi kan dog træffes telefonisk og på mail fra hjemmekontoret.

28. oktober 2020: Bliv en del af RetailTech Labs borgerpanel
Vær med til at teste fremtidens teknologi. RetailTech Lab i Lyngby Storcenter søger deltagere til et borgerpanel, der skal være med til at teste fremtidens teknologiske løsninger til detailhandlen. Vi tester blandt andet ny teknologi, der skal forbedre købsoplevelsen for kunderne og teknologi, der kan forbedre butikkernes drift. Nogle teknologier vil særligt berøre kundeoplevelsen og her er det helt afgørende, at vi har nogle videbegærlige kunder, der vil hjælpe os med at teste de nye løsninger.

Vi søger derfor en gruppe nysgerrige og teknologi-interesserede borgere, der vil bruge en halv til en hel time om måneden på at deltage i en brugertest i RetailTech Lab. Hvis det kunne være noget for dig, så tilmeld dig via dette link. Vi udvælger herefter en repræsentativ gruppe af borgere til panelet. De udvalgte borgere vil blive inviteret til et informationsmøde i lab’et.

Vi overholder selvfølgelig myndighedernes krav og vil max. være 10 i lab’et ad gangen i alt, vi spritter af og bruger mundbind, så vi kan teste i trygge rammer.

9. oktober 2020:
Vi er i fuld gang med at sætte nye tech-løsninger op i RetailTech Lab. I denne omgang sætter vi fokus på kundeoplevelsen, og man kan derfor opleve robotter, magic mirror, RFID betalingsløsninger, indoor google streetview og meget mere.

26. august 2020:
RetailTech Lab afholdt Gå-hjem-møde (pitch day) i onsdags, hvor 11 ambitiøse startups og tech-virksomheder stod klar til at pitche deres løsning til fremtiden retail. Efterfølgende fik de fremmødte mulighed for at prøve løsningerne af og tale med de forskellige startups. Arrangementet var velbesøgt af retailere, branche-organisationer, ambassader og nysgerrige forbrugere, som alle fik en masse af inspiration med hjem – nogle med en aftale om videre dialog og muligheder for implementering i deres forretning.

Hvis du er interesseret i at høre mere om RetailTech Lab og vores mange samarbejder med startups og tech-virksomheder eller bare ønsker at blive inspireret i en bæredygtig og innovativ retning inden for retail – så kig forbi lab’et alle hverdage mellem kl. 11-17 eller hold øje med vores kommende pitch day arrangementer her.

17. juni 2020: Labbet er åbent for alle
Fra i dag er RetailTech Lab åbent for alle. Ved du vide lidt mere om, hvilke løsninger Fremtidens butik kunne have? Er du iværksætter, butiksejer, studerende eller noget helt fjerde, så kig forbi labbet i Lyngby Storcenter, 1. sal, opgang fra Lille Torv, hvor du kan være med til at teste løsninger til detailhandlen.

16. juni 2020: RetailTech Lab blev officielt indviet
Tirsdag den 16. juni kunne Science City Lyngby langt om længe åbne dørene til Danmarks første nationale testcenter for teknologi til detailhandlen. RetailTech Lab blev indviet af Charlotte Mark, adm. direktør i Microsoft Development Copenhagen og bestyrelsesformand i Vidensbyen, Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og Folketingsmedlem fra Venstre og iværksætter, Tommy Ahlers. Se Tommy Ahlers’ reaktion på åbningen af lab’et her.

RetailTech Lab er åbnet i Lyngby Storcenter og er en tech-legeplads og mødested for iværksættere, detailhandel, studerende og ikke mindst for forbrugerne. Lab’et er muliggjort af Science City Lyngbys mere end 80 medlemsvirksomheder og institutioner,  DTU, og Lyngby-Taarbæk Kommune. Projektet er understøttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

11. juni 2020: RetailTech Lab åbner lige om lidt
Så fik vi endelig et ‘go’ til at åbne og vi kan næsten ikke vente. Tirsdag den 16. juni åbnes RetailTech Lab for pressen til et lukket arrangement med en udvalgt gruppe stakeholdere.  Fra onsdag den 17. juni vil der være åbent for offentligheden på alle hverdage fra kl. 11.00 – 17.00, så kig forbi 1. sal (opgang fra Lille Torv) og se hvad Fremtidens Detailhandel byder på, næste gang du er i Lyngby Storcenter. Alle er velkomne.

RetailTech Lab udstiller og afprøver teknologiske løsninger til fremtidens butik. Derfor har vi inviteret startups ind, der har udviklet løsninger som:

  • Et persongenkendelsesværkstøj/kamera der analyserer kundens alder, køn, mm. til brug inden for “targeted” marketing
  • Et “social distance”-kamera der registrerer store flokke og vil give udslag, hvis for mange personer er samlet på ét sted
  • Geodata der analyserer data fra dansk statistik, boligmarkedet, mm., så en butiksejer hurtigt og nemt kan finde ud af, hvor den mest ideelle butiksplacering vil være
  • Labels der kan sættes på tøj, så retailers undgår at personer bruger tøjet en enkelt gang, og derefter returnerer det
  • Et betalings- og datasystem, der kombinerer det bedste fra den fysiske shoppingoplevelse med det bedste fra online-oplevelsen
  • Et betalingssystem med ansigtsgenkendelse
  • Intelligente alarmer og meget mere

Den første butik i ‘Fremtidens Butik’ er Intersport – kom og bliv inspireret til alt i løb fra onsdag den 17. juni.

23. april 2020: RetailTech Lab færdiggøres og arbejder ‘behind the scenes’
Selvom der ikke er en åbningsdato i kalenderen endnu, arbejdes der på højtryk i labbet. Labbet er næsten klar til åbning, så det håber vi på, snart kan lade sig gøre på en forsvarlig måde. Der er dog mange andre opgaver, der ikke afhænger af labbets åbning. Vi arbejder på efterårets udbud af kurser og uddannelsesforløb, hvor studerende kan matches med detailhandlen. Vi arbejder sammen med en udvalgt referencegruppe blandt byens detailhandlere om udarbejdelse af SPECs til en digital platform. Vi underskriver samarbejdsaftaler med retailere og iværksættere. Og vi arbejder på en årlig iværksætterpris. ‘Alt sammen behind the scenes.’

17. marts 2020: Åbning af RetailTech Lab udskydes
Den officielle åbning af RetailTech Lab torsdag den 2. april aflyses på grund af smittefare for covid-19/coronavirus. Vi arbejder på højtryk på at få en ny dato i kalenderen. Stay tuned!

12. marts 2020: Fremtidens butik er på vej!
Fremtidens butik er på vej i Lyngby Storcenter. RetailTech Lab tager nemlig form i disse dage, hvor Vidensbyen og RetailTech Labs Lab Director er i fuld gang med at indrette labbet, der skal danne ramme om udviklingen af tech-løsninger til detailbranchen.

15. januar 2020: Startskud for RetailTech Lab
I går mødtes partnergruppen bag Danmarks første ’RetailTech Lab’ for at kickstarte arbejdet med at etablere et nationalt testlab og økosystem med fokus på detailhandlen, iværksætteri og uddannelse.

Labbet vil bl.a. arbejde med spørgsmål som:
Hvordan ser fremtidens detailhandel ud? Hvilke kompetencer skal fremtidens arbejdskraft have i branchen? Hvordan får vi bedre integration mellem de fysiske butikker og online oplevelsen? Hvordan skaber vi et tæt samarbejde mellem innovatører og detailbranchen? Hvordan skaber vi levende handelsbyer?