Casper Klynge besøgte Vidensbyen

Lyngby-Taarbæk Vidensby havde onsdag den 30. oktober besøg af den danske tech-ambassadør Casper Klynge, der til dagligt bor i Silicon Valley.

Aquaporins flotte lokaler dannede ramme om en debat, der blandt andet kredsede om, hvordan vi kan beskytte demokratiske, forbruger- og menneskerettigheder i en udvikling, hvor store tech-giganter får stadigt større magt. Det er der ingen enkle svar på, men et eksternt pres fra regeringer og myndigheder er, ifølge Casper Klynge, vejen frem.

Flere af Vidensbyens medlemmer og lokale gymnasieklasser var mødt op for at høre om tech-ambassadørens arbejde med de store teknologivirksomheder i Silicon Valley, og Casper Klynge var begejstret over at møde de interesserede unge. Han mener nemlig, at dialogen med de unge og på tværs af den såkaldte digitale kløft (på engelsk ‘The Digital Divide’), som i dansk sammenhæng hovedsageligt handler om forskelle på borgeres digitale kompetencer, er vigtig. Og det var spørgelystne elever, der deltog i Vidensbyens medlemsarrangement.

Casper Klynge understregede, at vi lever i en verden, hvor det der sker i store tech-organisationer har stor påvirkning på os i Danmark. Han mener at vi som individer, land, regioner, medier, osv. skal være opmærksomme og kritiske over for denne udvikling. Og Casper Klynge var ikke ligefrem optimistisk i forhold til samarbejdet med de store teknologivirksomheder.

Derfor mener han også, at Udenrigsministeriet og hans position er væsentlig. Der er brug for instanser, der kan påvirke udviklingen af den internationale magtbalance i en positiv retning for at undgå, at Silicon Valley bidrager til den totalitære tilgang, som nogle af tech-giganterne praktiserer.

Det kræver et eksternt pres fra regeringer og myndigheder og er den eneste vej frem for at de store teknologivirksomheder vil tage mere ansvar for deres brug af data.

Casper Klynge i samtale med Jan Madsen, professor på DTU Compute, som efterfølgende interviewede tech-ambassadøren til High Tech Summit på DTU.
Studerende fra UNord havde mange spørgsmål til Casper Klynge både under og efter debatten.