Biketown Showdown får to nye bærende partnere

Studiestart i Lyngby for studerende

Vidensbyens cykelprojekt ’Biketown Showdown’ har fået to nye bærende partnere i 2016: Kriminalforsorgen og Spillestedet Templet. Sammen med Nordsjællands Politi og TEC er det denne firkløver, som sikrer at byens studerende også i 2016 kan få adgang til en billig brugt cykel ved studiestart.

Samarbejdsaftalen rummer aftaler om indsamling, istandsættelse, transport og salg af brugte cykler på almennyttige vilkår. Nordsjællands Politi står for indsamlingen af skrotcykler. Istandsættelsen varetages af TEC´s praktikcenter i Hvidovre som et led i uddannelsen af cykelmekanikere samt af Kriminalforsorgen, hvor indsatte i Horserød Statsfængsel istandsætter cyklerne som en del af deres resocialisering. Herefter overdrages cyklerne til Spillestedet Templet, som står for salg af cyklerne.

Allerede nu er istandsat 100 cykler til projektet, hvilket er mere end dobbelt så mange som på samme tidspunkt sidste år. Det tegner derfor til at kunne blive et endnu større event ved studiestart i september, hvor også studenterorganisationen på DTU Polyteknisk Forening, Cyklistforbundet og Det Grønne Område er med i planlægningen.

Biketown Showdown afholdes næste gang søndag den 18. september 2016 på Lyngby Torv.