Biketown Showdown – en velkomst til alle studerende

Markering af studiestart i Lyngby

Vidensbyen arbejder for at skabe en levende universitetsby for de studerende. Derfor afvikler Vidensbyen for fjerde år i træk, cykelmarkedet ’Biketown Showdown’ søndag d. 16. september fra kl. 11-14 med salg af brugte klargjorte cykler, gratis koncert med pop-folk bandet ‘Sundays’, sjove cykelaktiviteter og lotteri for de studerende, med præmier sponsoreret af lokale aktører fra Lyngby. Direktør for Cyklistforbundet, Klaus Bondam deltager i rollen som konferencier og skal på dagen være med til at sikre et oplevelsesrigt cykelsalg. Aktiviteterne er gratis og forbeholdt studerende, men alle er velkomne til at tage del i begivenheden.

Som en del af programmet, kan nytilkomne til Lyngby få hjælp og vejledning ved dette års City pop-up stand med repræsentanter fra Lyngby-Taarbæk Kommune, Borgerservice og andre lokale organisationer inden for:

  • Foreningsliv i Lyngby
  • Sport og idrætsforeninger
  • By-, handels- og kulturliv
  • Naturoplevelser

Nyt liv til gamle og efterladte cykler
De brugte cykler er indsamlet af Nordsjællands Politi og ville normalt være kasseret. I stedet får de nyt liv af elever fra TEC i Hvidovre og sælges til studerende, som har brug for en cykel til at transportere sig let rundt i byen – og til og fra studie. Projektet der både er nyskabende og almennyttigt, har siden 2014 udviklet sig til et populært cykelmarked i Lyngby-Taarbæk med deltagelse af op til flere hundrede elever og studerende – både danske og internationale – fra hele landet.

Cykeleventen, der skaber en stærk kobling mellem by og campus, har bl.a. til formål at fremme bæredygtige og almennyttige trafikløsninger og bidrager samtidig til en renere trafik, mere sundhed, motion og samvær på tværs af byens uddannelses institutioner.

Læs mere om Biketown Showdown 2018.
Se Facebook event for information om program, sponsorer og præmier.

Initiativet udspringer af Vidensbynetværk for Byudvikling og Handel