Big Data i hænderne på unge innovatører

Den 18.-19. november var Vidensbyen partner på en Big Data Hackathon, der samlede 65 studerende fra DTU og andre universiteter som led i Danmarks Vækst og iværksætteruge. I løbet af de to døgn konkurrerede deltagerne om at udvikle ‘Smart City’ løsninger i Lyngby-Taarbæk baseret på Big Data, som kommunen stillede til rådighed.

Dommerpanelet bestod af repræsentanter fra Vidensbyens medlemmer, heriblandt COWI, DTU Compute, Lyngby-Taarbæk Kommune, Microsoft, Tia Technology og Visma Consulting.

Dommerne var enige om, at førstepræmien på 25.000 kr. skulle gå til idéen, der giver Lyngby-Taarbæk Kommune mulighed for hurtigt at identificere, hvilken energibesparende indsats, der bedst kan betale sig i forhold til økonomi og CO2-reduktion.

Andenpladsen gik til en 9-mands gruppe, som vandt en check på 15.000 kr. for deres bud på at udnytte dataindsamling i Hjemmeplejen.

Begge priser var sponsoreret af Danske Bank i Lyngby, der også er en del af Vidensby-partnerskabet.

Et ægte Triple-Helix samarbejde

Big Data Hackathon 2014 er et lysende eksempel på det triple helix-samarbejde, som Vidensbyen arbejder for at skabe på tværs af det lokale erhvervsliv, uddannelsessektoren og kommunen med sigte på at skabe innovation og vækst.