Science Festival i Vidensbyen

Lyngby sætter naturvidenskab på skemaet i uge 39

I uge 39 fejres naturvidenskaben, hvor børn og unge kan eksperimentere og få hænderne og hovedet helt ned i videnskaben. Her afholdes landsdækkende naturvidenskabsfestival og i Lyngby går den under navnet ’Science Festival’.

Se festivalprogram

Aktiviteterne i Lyngby er en del af den nationale naturvidenskabsfestival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med naturfag og teknik blandt børn og unge. Det landsdækkende initiativ er igangsat af Astra, som er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.

”Det, at så mange virksomheder er gået ind i dette samarbejde i Lyngby tilføjer en helt anden dimension på aktiviteterne og læringen i denne uge. Eleverne oplever en anderledes vinkel på hvordan naturvidenskaben bruges i det virkelige liv og en alternativ karrierevej. Lyngby kan her være inspiration til andre byer, som ønsker et større omfang af skole-virksomhedssamarbejde.” fortæller Liva Rønn-Petersen, Eventchef i Astra.

Byens grundskoler, erhvervs- og ungdomsuddannelser gået sammen om en koordinerende indsats af aktiviteterne. Det sker i samarbejde med en række af byens lokale virksomheder, som støtter op om visionen om en større naturvidenskabelig interesse blandt børn og unge. Bl.a. er der planlagt et masseeksperiment, materialekuffert, ‘sciencedag’, ‘kloge penge’ og meget mere.