Datafællesskab i Vidensbyen?

Kom til morgenmøde om datafællesskab – et nyt innovativt tiltag i Vidensbyen.

Data er vor tids nye valuta. Men data skaber først innovation, når de anvendes, og det kræver samarbejder på tværs af organisationer at skabe nye løsninger. Datadeling kræver tillid. I vores partnerskab har vi en måske unik mulighed for at dele data på tværs med de rigtige rammer? Det mener i hvert tilfælde Margrethe Vestager, der virtuelt indleder medlemsmødet.

Vi har med hjælp fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse udviklet et datafællesskab, der lige nu er i sin meget tidlige opbygning. Håbet er, at vi kan samle og dele data på en sikker måde til gavn for de mange i Vidensbyen. En slags demokratisering af tilgængelige data, der ikke skal anvendes kommercielt, men udelukkende bruges til at forbedre vores samlede økosystem.

Data er big business, og det er derfor ofte svært at få adgang til data i større mængder til gavn for forskning, uddannelse og en fælles udvikling. Vi ønsker nu at åbne en bred debat mellem Vidensbyens medlemmer for at undersøge mulighederne for at etablere et datafællesskab til gavn for udviklingen af hele vores økosystem ved at afgive data til et fællesskab, hvor data anvendes af forskere, studerende og iværksættere efter præcise aftaler og vilkår.

På medlemsmødet vil du få et indblik i mulighederne i et datafællesskab og drøfte de rammer, der skal være på plads for at kunne lykkes.

PROGRAM

08.00 – 08.30   Ankomst & morgenmad / netværkstid

Program kl. 08.30 – 10.00

Velkomst v/formand Charlotte Mark, Microsoft

Data & Innovationskraft
Hvorfor er det vigtigt, at vi overvejer data som et fælleseje, og derved sikrer, at vi som virksomheder, byer, uddannelsesinstitutioner og borgere får del i den værdiskabelse som digitalisering giver?
Videointerview med Margrethe Vestager

Hvordan forstår vi datafællesskaber?
En kort forklaring af det vi har i tankerne med Datafællesskabet i Science City Lyngby v/Stig Brinck, NIRAS

Hvordan kan Science City Lyngby spille en rolle?
Indledning til paneldebat v/Marianna Lubanski, Science City Lyngby

Paneldebat mellem medlemmer og partnere:

  • Fei Chen, Haldor Topsøe
  • Carolina Benjaminsen, Digital Lead
  • Henrik Madsen, DTU Compute
  • Ben Cahill, DTU Skylab
  • Kasper Graa Wulff, Lyngby-Taarbæk kommune
  • Tan Tran, P-APP
  • Arní Laksafoss, Danske Shopping Centre

Digital opsamling via Mentimeter v/Ben Cahill, DTU Skylab

Næste skridt & tak for i dag v/Marianna Lubanski

10.00 – 11.00 Frivillig netværkstid