Året der gik – 2019

2019 bød på ny direktør, nyt netværk og nye projekter

Vidensbyen fik ny direktør
2019 startede med et direktørskifte. Marianna Lubanski kom fra en direktørstilling i Copenhagen Capacity, og har med sin internationale erfaring fra arbejdet med innovation, iværksætteri og forretningsudvikling sat gang i mange nye initiativer i tæt samarbejde med mange af Vidensbyens medlemmer.

Vidensbyen fik ny strategi
Vidensbyen fik udarbejdet ny strategi for Vidensbyens arbejde hen imod 2025 i tæt samarbejde mellem Videnbyens bestyrelse, sekretariat og ikke mindst Vidensbyens mange aktive medlemmer. Strategien blev vedtaget på Generalforsamlingen i april 2019.
Læs Vidensbyens nye strategi her.

Samarbejde på tværs af Øresund
Vidensbyen ønsker at udvikle en nordisk model for innovationsdistrikter. Første skridt sker allerede i løbet af det næste halve år, når vi i samarbejde med Future by Lund skal undersøge, hvordan vi kan skabe de bedst mulige fysiske og sociale rammer for iværksættere. Projektet er støttet af Interreg og er én af de nye strategiske satsninger, der skal være med til at styrke Vidensbyens position i den globale konkurrence om tiltrækning af talent og virksomheder. Læs mere om projektet her.

Fremtidens detailhandel udvikles i Lyngby
Vidensbyen får Danmarks første RetailTech Lab. Det betyder at iværksættere med gode idéer til en nytænkning af detailhandlen nu får et levende laboratorium at teste deres løsninger i. RetailTech Lab er en satsning under den ny strategi om udvikling af et innovationsdistrikt og en særlig styrkelse af ICT & Engineering klyngen i vores geografi. Det to-årige projekt er støttet af Danmarks Erhvervsfremmestyrelse, og sigter mod at øge anvendelsen af ny teknologi i detailbranchen og samtidig hjælpe danske iværksættere på vej. Læs mere om projektet her.

Vidensbyens netværk har haft travlt
VBN for Mobilitet blev etableret i august 2019 og er fra januar 2020 blevet en del af Nordic Smart City Network finansieret af Nordic Innovation. VBN for Internationalisering inviterede knap 200 internationale talenter til karriereevent i Vidensbyen, som blev et tilløbsstykke med mere end 600 ansøgere. VBN for Mindre Virksomheder etablerede Godmorgen-netværk og Leverandørforum, som skal styrke lokal samhandel i Vidensbyen. Læs mere om de øvrige fire netværk og alle vores aktiviteter her.

Fortsat stærk byudvikling i Vidensbyen
2019 bød på flere første spadestik og rejsegilder. Fra Basecamps rejsegilde til første spadestik på Novo Nordisk Fondens center LIFE til det nye HCØ Gymnasium blot for at nævne nogle få. I løbet af 2020 åbnes det nye Zleep Hotel, Basecamp fyldes af mere end 639 studerende og et nyt kollegium på Atlas-grunden forventes klar til studiestart 2020. Lyngby-Taarbæk Kommune har godkendt en helhedsplan for Firskovvej, der nu er åben for gennemkørsel og flere grunde er udbudt til salg. Derudover påbegyndte DTU udvidelsen af Skylab, som bliver DTU’s første bæredygtigheds-certificerede byggeri. Følg med i byudviklingen i Vidensbyen her.

Vidensbyens borgere inviteres til ‘Viden og Vin’
2019 bød også på et nyt initiativ født i VBN for kommunikation rettet mod Vidensbyens borgere. Det blev til syv arrangementer i 2019, hvor borgerne blev inviteret ‘bag facaden’ hos blandt andet Microsoft, Hempel, Aquaporin, DTU Sundhedsteknologi og Magasin Lyngby til oplæg, debat og et glas vin. Der har været rift om billetterne, så vi fortsætter succesen i 2020. Hold dig opdateret på nye events på vores hjemmeside eller ved at tilmelde dig Vidensbyens nyhedsbrev her.