Året der gik – 2020

Godt nytår! Det er begyndelsen af januar og Danmark er i lockdown, men i Vidensbyen står verden ikke stille, og det har den heller ikke gjort i 2020.

2020 udfordrede vores kreativitet og digitale kunnen, og det synes vi faktisk, at der kom noget godt ud af. Her er nogle af det forgangne års højdepunkter.

Vidensbyen fik nyt navn og ny bestyrelsesformand
Foreningen Lyngby-Taarbæk Vidensby blev til Science City Lyngby. Bag det nye navn lå et stort arbejde fra Netværk for kommunikation, der tog del i udviklingen af et nyt navn, en ny kernefortælling og en ny visuel profil. Science City Lyngby skriver Vidensbyen ind i en genkendelig global skare af privat-offentlige samarbejder.

På årets generalforsamlingen overtog Managing Director i Microsoft Development Center, Charlotte Mark, rorpinden efter Claus Nielsen, adm. direktør for DTU. “Jeg er glad for den tillid, som Vidensbyen har vist ved at vælge mig som formand og jeg glæder mig til at arbejde videre med realiseringen af de store ambitioner, vi har lagt for fremtiden med etableringen af et Innovationsdistrikt, åbningen af et nationalt Retail Tech Lab, mobilitet, sammenhængskraft og byliv,” udtalte Charlotte Mark i juni om sin nye rolle.

RetailTech Lab slog dørene op i Lyngby Storcenter
I juni slog RetailTech Lab for første gang dørene op i Lyngby Storcenter. RetailTech Lab er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og skal de næste to år finde og teste løsninger på de udfordringer, som detailbranchen står overfor. Bestyrelsesformand, Charlotte Mark, stod for den officielle åbning af Danmarks første living lab med fokus på detailhandlen i selskab med Dansk Erhvervs direktør Brian Mikkelsen og tidligere uddannelses- og forskningsminister og iværksætter Tommy Ahlers.

Events gik digitalt
Zoom, Teams og Breakout Rooms blev en del af vores hverdag. Sammen med Relocare Group A/S og Nelleberg Potentialeudvikling arrangerede Science City Lyngby et online kick-off event for det første hold af mentorer, der frivilligt stiller op som mentor for en international studerende i Greater Copenhagen Career Program. Vores online medlemsarrangement om fremtidens byudvikling i lyset af Covid-19 havde over 100 tilmeldte, og vi gennemførte tre online Viden & Vin-arrangementer for interesserede borgere i selskab med bl.a. Domus Arkitekter og Frederiksdal Hotel. For andet år i træk inviterede Vidensbyen sammen med Greater Copenhagen virksomheder til at deltage med en – nu online – virksomhedsstand til årets matchmaking og karriereevent for internationale.

SCL Masterclass Series for Startups
SCL Masterclass Series for Startups er en ny foredragsrække arrangeret af Vidensbyen og RetailTech Lab, og er en række masterclasses rettet mod startups og tidlige entreprenører, som ønsker at styrke forskellige aspekter af deres virksomhed. Den første masterclass blev afholdt i oktober i RetailTech Lab, og så nåede vi en også en online masterclass om forhandlingsteknikker inden vi alle gik på juleferie.

Byudviklingen fortsætter
Kranerne står ikke stille i Vidensbyen. BaseCamp slog dørene op i 2020, Letbanebyggeriet går efter planen, nye bygninger er blevet indviet på DTU – heriblandt det nye DTU Skylab og H.C. Ørsted Gymnasiet har fundet en ny entreprenør til at færdiggøre byggeriet. Gymnasiet forventes indflytningsklart i januar 2022.

LIFE Campus forventes at stå klar i efteråret 2021, og Hempel er i fuld gang med anden etape af udvidelsen er deres hovedkvarter, som blandt andet inkluderer en gangbro over Lundtoftegårdsvej, der vil fungere som en port til Vidensbyen. Planen om et udbygget Innovationsdistrikt i 2025 er altså i fuld gang.

Tak for samarbejdet & velkommen til et nyt år
Til slut vil vi gerne sige tak til vores bestyrelse, til vores netværkstovholdere og til alle vores medlemmer og samarbejdspartnere, som alle har ydet en ekstra indsats i 2020 og bidraget til at videreudvikle vores unikke partnerskab.

Vi ved godt, at mange af jer – vores medlemmer – oplever store udfordringer lige nu. Nogle står helt stille, andre løber meget, meget stærkt. Måske er det netop nu, at partnerskaber skal stå deres prøve, så ræk ud til os med dine ønsker og behov, og lad os sammen arbejde videre på at skabe en Vidensby i verdensklasse.

Godt nytår!

Marianna & team

Er du interesseret i at læse mere om Science City Lyngbys arrangementer sidste år, kan du downloade vores onepagers her: