Smart City Hub

Fælles løsninger kan udvikle Lyngby til en Smart Vidensby

Smart City Hub skaber nye samarbejder på tværs

Siden februar 2017 har tretten Smart City Hubs været afholdt, og ikke to hubs har været ens. Tema, pitcher og deltagere har været forskellige fra gang til gang, og det har bidraget til, at hub’en har forblevet en dynamisk størrelse og formet sig i kraft af sine deltagere. På baggrund af nedenstående arrangementer med skiftende temaer og pitchere, er der udsprunget flere nye samarbejder på tværs af deltagere, nye koncepter og projekter er kommet til, og flere har ytret stor begejstring for måden at mødes på.
Ideer og løsninger genereret på baggrund af de sidste hubs ligger nu tilgængelige via link under hvert tema.

Afholdte Smart City Hubs i 2018:
Mere information om de enkelte events under Arrangementer.

Afholdte Smart City Hubs i 2017:

  • 9. februar – Pitch v. Niras – Tema: ‘lækagesøgning ved brug af data’
  • 23. februar – Pitch v. Lyngby-Taarbæk Kommune, IoT Denmark og Sunmapper – Tema: ‘Smart City ved brug af IoT-teknologi’
  • 9. marts – Pitch v. DTU CAS, DTU Smart Campus og Aqubiq – Tema: ‘Mulighederne med Smart Campus’
  • 6. april – Pitch v. NorthQ – Tema: ‘Smart Homes – spar energi via simpel monitorering’
  • 4. maj – Pitch v. Lyngby-Taarbæk Municipality – Tema: ‘Optimering af vejnettet med smarte trafiksignaler’
  • 15. juni – Pitch v. DTU Ballerup – Tema: ‘Fremtidens robotter og robotteknologi’
  • 25. oktober – Pitch v. Lyngby-Taarbæk Kommune og DTU – Tema: ‘Brug af bygningsdata til energioptimering’
  • 22. november – Pitch v. DTU Bibliotek, LED iBond og Siemens – Tema: ‘Smart bibliotek, IoT og Digital Service’

Baggrund

Smart City og BIG DATA er for alvor kommet på dagsordenen i Danmark. Stadig flere dele af byernes drift bliver koblet til virkelige data, som kan bruges til udvikling og optimering af ny teknologi og bidrage til en mere sammenhængende by. For at opnå succes med Smart City-teknologierne er det bl.a. nødvendigt at skabe et overblik over data og koordinere indsatsen blandt byens aktører. Derfor lancerer Lyngby-Taarbæk Vidensby Smart Vidensby Hub, der skal være en fælles platform for udviklingen af Smart City-projekter.

Formål

En af visionerne for Lyngby-Taarbæk Vidensby er at udvikle byen til et testlaboratorium for nye, intelligente og bæredygtige byløsninger, der kan være med til at fremme by- og erhvervsudvikling og skabe en mere sammenhængende by. Derfor har Vidensbyen lanceret Smart Vidensby Hub; en fysisk ramme, der favner bredt og skaber samarbejde på tværs af studerende, virksomheder, forskere, rådgivere, kommune og spirende startups. I Hub’en mødes ligesindede, der arbejder med data og hardware på det tekniske og/eller forretningsmæssige niveau og som har ambitioner om at bidrage til udviklingen af smarte løsninger til bæredygtig byudvikling.

Hub’en er stedet, hvor man mødes og tester, inspirerer og matcher hinanden på udviklingsbehov, værktøjer og kompetencer inden for Smart byudvikling. Det er hensigten, at alle bidrager – nogle bidrager med data, nogle med idéer, kompetencer eller ressourcer, andre med værktøjer og indblik i udfordringer osv. I Hub’en arbejdes der hver gang med en relevant Smart City case. Fagpersoner vil medbringe en helt aktuel problemstilling, som vil forsøges løst på stedet.

Idéen til Smart Vidensby og Smart Vidensby Hub udspringer fra Vidensbynetværket for Klima og Grøn Teknologi
Læs mere om projektet ‘Smart Vidensby’.

Følg vores Facebook side ‘Smart City Hub Lyngby’ for mere information om hub events og andre Smart City emner.
Vil du høre mere om, hvordan man kan blive pitcher ved en hub, så kontakt projektkoordinator Monica Bengtsen, mb@vidensby.dk

Projektpartnere

NIRAS | LTK | DTU | DTU Smart Campus | DTU Bibliotek | Lighting Metropolis

LOGO-NIRAS-CMYK-eps       LTK_logo    DTU-3               

 

Lignende projekter

Gå på opdagelse i flere af Vidensbyens projekter med samme fokusområder.