Overvældende interesse for Vidensbyens cykelprojekt

Lyngby Torv var pakket med cykelglade studerende, da Vidensbyen søndag d. 14. september fejrede studiestart for studerende i Lyngby-Taarbæk. Et overvældende antal studerende mødte op på Lyngby Torv for at købe en brugt cykel og deltage i andre aktiviteter med cyklen som omdrejningspunkt. Begivenheden blev afholdt som led i projekt ”Studieby på to hjul”, hvis formål bl.a. er gøre Lyngby til en af Nordeuropas førende universitetsbyer og give de studerende en god studiestart.

Flagene var hejst på Lyngby Torv og allerede før klokken 10 var området pakket med studerende, som var mødt tidligt op for at sikre sig en brugt cykel og dertilhørende udstyr. Foreningen 2800 Pakhuset stod for selve salget af de mange cykler, mens Ritter Cykler solgte tilbehør såsom låse, cykelkurve, lygter og reflekser.

Grundet den store interesse blev der oprettet ventelister til de studerende, som ikke nåede at købe en cykel. Indsamlede cykler vil derfor fortsat blive istandsat og solgt ved senere cykelmarkeder.

”En af målsætningerne i Vidensbyen at gøre Lyngby-Taarbæk til en livlig videns- og universitetsby, og vi er glade for at kunne bidrage til at vise de studerende og Lyngbys borgere, at by og campus kobles sammen ”, siger Projektleder i Vidensbyen Mette Rønning Steffensen og fortsætter: ”Vi er helt overvældede over den store interesse for cykelsalget. Der er tydeligvis et enormt behov blandt nye studerende for at anskaffe sig en cykel i forbindelse med studiestart.”

Internationale studerende tog del i cykelbegejstringen

Især de internationale studerende var mødt talstærkt op med henblik på at købe en cykel og derved blive en del af den danske cykelkultur.”Jeg følte mig ikke menneskelig uden en cykel her i Danmark. Alle danskere cykler – det er en del af den danske kultur og det ligger i blodet at cykle”, siger ungarske Shaun Bortei-Doku fra DTU og fortsætter: ”Jeg har længe ledt efter den perfekte cykel, og er glad for at have fundet den på Lyngby Torv”.

Shauns begejstring for cykelprojektet deles af andre studerende, heriblandt engelske Ryan Newton fra DTU, som fortæller: ”Jeg skal normalt skifte bus tre gange, når jeg tager bussen til DTU. Derfor er det både nemmere og mere praktisk at cykle”, siger han og fortsætter:”Jeg kender mange fra mit studie, som har glædet sig til dagens cykelarrangement og vi er meget begejstrede for initiativet”.

Udover salg af brugte cykler inviterede Cyklistforbundet de studerende på guidede cykelture og Stenberg Transport og Nordsjællands Politi fortalte om højresvingsulykker og sikker trafik i Danmark.

Partnere i projektet

Projektets succes krediteres det tætte og gensidigt inspirerende samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Vidensby, Lyngby-Taarbæk Kommune, Lyngby-Taarbæk Forsyning, lokalavisen Det Grønne Område, Nordsjællands Politi, TEC, Nordeafonden, Danske Bank i Lyngbys Fond, BRFkredit, 2800 Pakhuset, Ritter Cykler, Stenberg Transport, Cyklistforbundet, BO Samvirke og studenterorganisationerne på Cphbusiness og DTU.