H.C. Ørsted hyldes med nyt gymnasie i Lyngby

Udviklingen forsætter i Vidensbyen

I 2020 vil elever og undervisere fra H.C Ørsted Gymnasiet i Lyngby flytte ind i et splinternyt og utraditionelt byggeri ved Trongården – tæt på DTU. Det 8000 m2 store signaturbyggeri, der er en hyldest til H.C Ørsted, vil kunne rumme 10 spor (ca. 30 klasser) og bliver et anderledes teknisk gymnasie, hvor naturvidenskab og nytænkning af undervisningspraksis smelter sammen i et eksperimentarium.

“Vi skaber et nyt gymnasium, hvor arkitekturen er påvirket af både naturvidenskaben og undervisningspraksis, og hvor vores håb også er at arkitekturen vil inspirere til nye metoder for fx pædagogik. Og så glæder vi os også over, at vi bliver en del af den markante udvikling, der er i gang i Lyngby lige nu, hvor Vidensbyen spiller en central rolle,” udtaler konstitueret direktør Morten Emborg.

Det er entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co. der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab har vundet udbuddet om at bygge det nye gymnasium. Bygningen kommer til at ligge i kort afstand til DTU mellem et nyt byområde og Helsingørmotorvejen, og der er både taget højde for tilpasning til boligernes størrelse samt støjvæg mod motorvejen.

Stærkt samarbejde med det omgivende samfund og lokale innovationsmiljø
Ganske i overensstemmelse med den faglige vision har H.C. Ørsted Gymnasiet i forvejen et veletableret og udbytterigt samarbejde med både DTU, Lyngby-Taarbæk Kommune, Knord og Vidensbyen, hvilket vil fortsætte efter indflytningen. Og med det nye byggeri vil gymnasiet åbne sig yderligere mod det omgivende samfund ved bl.a. at have samarbejder med lokale folkeskoler om brug af laboratorier og et nyt Novozymes Innovation Campus, som er ved at blive opført lige i nærheden.

Byggeriet er planlagt til at gå i gang primo 2019, og inden da vil elever og undervisere blive inddraget, så læringsrummenes specifikke indretning bliver udviklet, så det giver allerbedst mening for netop dem, der skal bruge dem.

Illustrationer fra KANT arkitekter (dog ikke et præcist udtryk for det endelige projekt).